A PRESTO! - program za polusamostalno učenje italijanskog jezika

A PRESTO! - program za polusamostalno učenje italijanskog jezika

Program osposobljava polaznike da koriste italijanski jezik u stvarnim situacijama (pogledati pri dnu), sadrži 14 nastavnih jedinica, a svaka ima po nekoliko mini lekcija. Svaka lekcija je u zasebnom word dokumentu, koji pored tekstova sadrži audio ili video fajlove, kao i preporučene linkove. Predviđeno je da korisnik sam savladava lekcije, mada je poželjno da bude u stalnom kontaktu sa nastavnikom kako bi mu slao domaće zadatke na uvid i postavljao eventualna pitanja ili tražio dodatna objašnjenja. Nakon svake nastavne jedinice preporučljiv je barem jedan čas usmerene konverzacije.
Prva nastavna jedinica (6 lekcija, od kojih neke možete preuzeti na ovoj strani, a nedostajuće 3 i 6 sa grupe na FB-u ili putem e-pošte) i jedan mini čas usmerene konverzacije (putem Skajpa) su besplatni i neobavezujući.

Pomoću programa A PRESTO! (trenutno samo za nivoe A1 i A2) naučićete da:
predstavite sebe i druge, naručujete u restoranu, idete u kupovinu, pričate o cenama, radnom vremenu i karakteristikama nekih proizvoda, rezervišete sobu u hotelu, kupite voznu kartu, opišete nečiji fizički izgled i karakterne osobine, pričate o svojim navikama, slobodnom vremenu i ukusima, izrazite svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, tražite i date informacije o tome gde se nešto nalazi, opišete svoj stan i razumete oglas o izdavanju ili prodaji stana, opišete svoj posao i da se javite na oglas za posao, pričate o svojoj prošlosti, dajete savete, objasnite kako se osećate u slučaju da vam je potreban lekar i razumete njegove savete, dajete instrukcije i naređenja, pričate o atmosferskom vremenu, o svojim planovima za budućnost i dr.


Na Fejsbuku je oformljena grupa zatvorenog tipa pod nazivom "FB škola italijanskog jezika", gde možete postavljati urađene domaće zadatke kako biste ih međusobno upoređivali i/ili korigovali. Možete postavljati pitanja i komentare vezane za lekcije, kao i italijanske pesme koje vam se sviđaju, postere i sve ono što ima direktne ili indirektne veze sa kursom italijanskog jezika. Možete se upoznavati i družiti, kao u pravoj školi :-) Poželjno je da, kad god je to moguće, koristite italijanski jezik, makar i pun grešaka.


Prijatno učenje!

https://www.facebook.com/groups/italijanskijezik/?pnref=story

 

Test za određivanje nivoa