Online kursevi

Online kursevi

Svima su poznate prednosti onlajn učenja. Ono što vam je potrebno je stabilna internet konekcija i Skajp ili ooVoo.

 

Naši časovi italijanskog najčešće se zasnivaju na komunikacijskoj, upotrebnoj funkciji jezika gde se gramatički elementi usvajaju upravo kroz govor, ali nije isključen ni tradicionalni metod po kome se prvo objašnjavaju gramatička pravila, čitaju i prevode kraći dijalozi i tek onda vežba konverzacija. Naime, metod, program, dodatni nastavni materijal, argumenti, dinamika i sve ostalo prilagođava se potrebama, interesovanjima, starosnom dobu i mogućnostima polaznika. Naravno, tokom kursa su zastupljene sve četiri veštine: slušanje, govor, čitanje i pisanje, ukoliko polaznik ne odabere drugačije.

 

Nudimo individualne časove i časove u paru ili maloj grupi, putem konferencijske veze, a jedan čas traje 60 minuta. Preporučuju se dva do tri časa nedeljno, uz samostalno učenje ostalim danima, a mi vam stojimo na raspolaganju za svaku nedoumicu ili problem prilikom vežbanja.

 

Ukoliko niste apsolutni početnik najpre se vrši pismeni i usmeni test za utvrđivanje nivoa.

 

Pored standardnih časova italijanskog jezika i kulture, povremeno organizujemo i kraće kurseve italijanske kuhinje na kojima takođe možete učiti jezik, samo na malo drugačiji način.

Lingvistički odmor - učenje italijanskog jezika u Italiji, uz turističke obilaske

Lingvistički odmor - učenje italijanskog jezika u Italiji, uz turističke obilaske

Ima li boljeg načina za učenje stranog jezika od učenja u prirodnom okruženju, u neposrednom kontaktu sa izvornim govornicima, uz upoznavanje prirodnih i kulturno-istorijskih lepota zemlje i degustaciju tipičnih lokalnih jela i vina? 

Kursevi se izvode u Italiji, u San Bonifaču, mirnom gradiću nedaleko od Verone, u domu profesora. Imaćete prilike da govorite na italijanskom jeziku ne samo tokom časova, već i prilikom vannastavnih aktivnosti zajedno sa profesorom, kao i samostalno u svakom drugom momentu. Broj časova u dogovoru sa polaznikom (preporučljivo 20 časova nedeljno). Časovi su individualni, fleksibilni, prilagođeni interesovanjima i potrebama polaznika. Uči se u opuštenoj, neformalnoj atmosferi, uz kafu, piće, grickalice, muziku, prelistavanje časopisa i sl. Broj nedelja birate sami, a na zahtev je moguće i učenje u paru.

U cenu je uključeno: časovi italijanskog jezika, nastavni materijal, upotreba biblioteke, najmanje jedan zajednički ručak ili večera u stanu profesora (zajedničko pripremanje hrane), najmanje jedna ekskurzija u Veronu, najmanje jedan zajednički odlazak u kupovinu, najmanje jedan odlazak u kafić ili poslastičaru, najmanje jedna aktivnost u zavisnosti od interesovanja polaznika. Uz doplatu su moguće i druge aktivnosti (npr. kurs italijanske kuhinje, obilazak neke od lokalnih vinarija ili radionica za proizvodnju sira ili maslinovog ulja, prisustvovanje sajmovima i drugim manifestacijama, poseta zabavnih parkova Gardaland, Movieland, Sea Life Aquarium, muzeja fosila Bolca, prelepih zamkova u okruženju, jezera Garda itd).

Nivoi: od A1 do B2. Upotreba srpskog jezika tokom časova svedena je na neophodni minimum.

Starosno doba: od 18 do 70 godina.

 

Smeštaj preporučujemo u nekoj od italijanskih porodica, jer ćete tako još više osetiti duh italijanske kulture i dodatno vežbati upotrebu jezika sa izvornim govornicima u neformalnom i prirodnom ambijentu. Porodice koje izdaju sobe za studente pažljivo se biraju. Po želji polaznika moguć je smeštaj i u hotelu, apartmanu ili B&B.

 

Preko leta moguće organizovanje ovakve vrste kursa na moru.

 

Napomena: Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

Za informacije o ceni i ostalim pojedinostim možete nam poslati neobavezujući upit.

Prevođenje

Prevođenje

Vršimo prevođenje tekstova sa italijanskog na srpski i sa srpkog na italijanski, iz raznih oblasti. Cena se kreće od 8 do 20 evra po strani, a određuje se na osnovu broja strana i vrste teksta. Pod jednom stranom pordrazumeva se 1800 karaktera sa razmakom. Tekst koji ima manje od 1800 karaktera računa se kao jedna strana.

Prevedeni tekstovi se isporučuju elektronskom poštom, a u dogovoru sa klijentom moguća je i isporuka u štampanom obliku.

Korisnici ostalih usluga imaju pravo na popust.

Za informativni obračun možete nam poslati svoj dokument na elektronsku poštu.

Individualno putovanje - posredovanje

Individualno putovanje - posredovanje

Ukoliko niste pobornik organizovanih grupnih putovanja, nudimo vam uslugu posredovanja prilikom individualnog putovanja. Možemo rezervisati u vaše ime smeštaj koji odgovara vašim željama, potrebama i mogućnostima, uz pružanje saveta i informacija o mestima koja posećujete, preporuku itinerara, restorana i slično.

Upit nam možete poslati putem elektronske pošte, i tom prilikom potrebno je da navedete destinaciju u Italiji koju želite da posetite, datum dolaska i datum odlaska, vaše ime i prezime, broj putnika (precizirajući broj odraslih i broj dece sa datumima rođenja), smeštaji objekat (hotel, apartman sa kuhinjom, sobe u porodicama...), kao i da navedete posebne zahteve ukoliko ih imate (položaj smeštajne strukture, kategorizaciju, opremljenost sobe i slično), vaš telefon i e-poštu. Ako ne dolazite sopstvenim prevozom, možemo se pobrinuti i o rezervaciji karte kod odgovarajućeg prevoznika. U tom slučaju potrebno je da navedete željeno prevozno sredstvo i mesto iz koga putujete. Slanje upita vas ne obavezuje da izvršite rezervaciju, a nakon prijema istog kontaktiraćemo  vas u najkraćem mogućem roku.

Pomoć pri samostalnom učenju italijanskog jezika

Pomoć pri samostalnom učenju italijanskog jezika

Sve je više interaktivnih programa za samostalno učenje jezika. Ako ste i vi odabrali ovaj način, a naiđete na poteškoće i nedoumice tokom učenja, možete nam se obratiti sa konkretnim pitanjem. Pismena objašnjenja su besplatna, dok je za usmene konsultacije i eventualne vežbe konverzacije predviđena minimalna nadoknada.

 

Na vaš zahtev pripremamo i personalizovane lekcije za samostalno učenje.

Ostale usluge

Ostale usluge

Kontaktiranje preduzeća, škola ili drugih ustanova u vaše ime.

Naručivanje proizvoda i slanje pošiljki iz Italije.

 

Ove usluge su besplatne, uz nadoknadu stvarnih troškova.